Subnautica

A cikket írta: Kopasz442

A Subnautica 2014-ben jelent meg Early Acces formában először, csak Windows-ra, Steam-en. A játék fejlesztője az Unknown Worlds Entertainment egy túlélő játékot tett le az asztalra, amit később 2015 Júniusában már Mac OS-on, 2016 Májusában  Xbox One-on, 2018 Decembertől pedig PS4-en is elérhettek. És 2019 Januárba lett elérhető a külön álló Subnautica Bellow Zero Early Acces formában!


A játék a jövőbe kalauzol minket és űrhajó töröttként kerülünk a 4546B bolygó vízi világába. A feladatunk természetesen a túlélés, erőforrások gyűjtése, a feltételek megteremtése az élethez. De ezzel nem merül ki a játék, sok más hasonló gémhez képest, hanem szépen adagolva, kerekedik egy történet elénk, a sorsunkról, a bolygóról, annak előző lakóiról… de nem spoilerezek többet!
A lényeg, hogy nem merül ki a játék a vég nélküli gyűjtögetéssel, kraftolással, hanem szépen végig lehet játszani egy érdekes történetet, aminek természetesen van vége. Mind amellet egy igazán látványos világot találunk, hihető élő környezettel ami interakcióba is lép velünk.


A kritikusok világszerte dicsérték, a látványvilágát, játékmenetét stb. Például a Golden Joystick Awards-tól a legjobb látvány, legjobb hang, év PC játéka, a
National Academy of Video Game Trade Reviewers Awards-tól szintén az év játéka és a legjobb hang kategóriát kapta. És valóban dicséret illeti Simon Chylinski zeneszerzőt, mert nagyon szép zenét komponált a játék alá!


És valóban, lenyűgöző az egész világ ami Open World jellegű, hiszen szabadon bejárhatunk mindent, és nem kis játék területet adnak. De maga a lassan kibontakozó történet az igazi vonzerő még benne!
Szóval ha valaki kedveli a túlélő játékokat, és nem rest gyűjtögetni felfedezni, ezt a játékot kedvelni fogja!
Jó szórakozást!

Kategória: fps, akció, survival, sci-fi

Minimum gépigény
CPU: i3 2,5GHz vagy jobb
RAM: 4GB
VGA: Intel HD 4600 vagy jobb
HDD: 20GB

Fejlesztő: https://unknownworlds.com/
Kiadói weboldal: Epic Games
Magyarítás: A játék tartalmazza!
Magyar weboldal: Még nincsen!
Vásárlás: https://www.epicgames.com/store/en-US/product/subnautica/home

<< Vissza a játékok listájához! <<