Call of Duty – World at War

A cikket írta: Kopasz442

A Call of Duty sorban az ötödik részét a Treyarch fejlesztette World at War címen(nekik ez a második CoD játékuk). A játék 2008 novemberében jelent meg PC-re, PlayStation 3-ra, Wii-re és Xbox 360-ra. Motornak az Infinty Ward által fejlesztett IW3 Engin módosított változatát használták fel. A történet vissza tér a második világháborúhoz, betekintést engedve a Csendes-óceáni és az orosz frontok harcaiba.

Kalandunk a Japánok elleni küzdelmekkel indit Makin Island-on, és folytatja a Peleliu-i csatával. Itt megtapasztalhatjuk a japán katonák utolsó emberig való küzdelmét, öngyilkos rohamokkal, fákon megbújó mesterlövészekkel tarkítva. Igen meglepő helyekről képesek szinte az ember orra előtt kipattanni a rejtekükből. Hát igen, az angol katonák nemhiába szóltak elismeréssel, a japánok mesteri fokú dzsungelharcászatáról! Az orosz rész Sztálingrádból indít (elég sok CoD-ban van jelen, mintha máshol nem is harcoltak volna az oroszok és a németek?!), és Berlin bevételével zár, tarkítva egy T-34-es harckocsi küzdelemmel. A berlini harcok kivételesen jó munkák, az első rész után jó volt újra játszani, jobban meg van alkotva.
A játék véres, nem kicsit, hanem nagyon, nem is ajánlom gyerekeknek, abszolút nem nekik való (bár nagyon jól tudom, hogy úgy is játsszák, csak éppen nem képesek felfogni mit is üzen a játék!). Ausztráliában éppen ezért „csak 21 éven felülieknek” kategóriát kapott. A történet vezetése, a rendezés, a  zenéje remek munka, dicséri a Treyarch munkáját.
A játék jóval gépigényesebb mint az Infinity Ward munkája, de cserébe egy jobban kidolgozott grafikát kapunk, bár az IW Engin hibái így is megmaradtak. A részletek nem kidolgozottak maszat szerüek, folyamatosan lehet elakadni mindenféle tárgyon, terepkiszögelésen (szokásos CoD betegségek). De ha elkezdjük a játékot, az kárpótol minket a hiányosságokért.

A Treyarch-nak egy új  Zombie módja is helyett kapott(ami ma már megszokott része a CoD sorozatnak), bár itt még csak sima hentelés, agynélküli lőj és menj az egész. A módot játszhatjuk egyedül,  Cooperative-ban is, Lanban ketten, míg on-line négy játékos tolhatja végig. Ami igen egyszerű, éljük túl a hullámokban érkező náci zombi hordákat!

Összegezve, bár az IW motorok szokásos bajai megvannak, és nagyobb a gépigénye is (ma már ez azért nem sok) a történet és a történelmi helyszínek harcai kárpótolnak mindezért, érdemes kipróbálni.

Kategória: fps, akció, háborús, single, multiplayer, co-op, horror

Minimum gépigény:
CPU: Intel Pentium 4 3,0GHz vagy AMD Athlon 64 3200+
RAM: 512MB, Vista 1GB
VGA: Nvidia 6600GT vagy ATI Radeon 1600XT 256MB
HDD: 8GB szabad terület

Hivatalos weboldal: callofduty.com
Magyar weboldal: callofduty.hu
Steam oldal: Call of Duty – World at War
Magyarítás: CoD 5 Magyarítások portál

<< Vissza a játékok listájához! <<