Bioshock Infinite

A cikket írta: Kopasz442

A nagy sikerű Bioshock harmadik része a Bioshock Infinite 2013 március 26-án jelent meg az Irrationals Game fejlesztésében és a 2K kiadásában. Ez a fejlesztői csoport nem arról híres, hogy gyorsan, azonnal dobják ki a játékaikat, így ezt a részt is fél évvel csúsztatták. Én ennek örülök, más türelmetlen játékosokkal szemben, mert ez jelzi, hogy a játékfejlesztőknek nem a „roham tempóban legyünk már kész más előtt” a fontos, hanem hogy egy jól játszható, lehetőleg bugmentes gémet adjanak ki a kezükből.

A történetnek nincs semmi köze az előző két rész víz alatti világához(bár ez csak látszat, de ha többet írok az már spoiler a javából!), a cím is csak azért Bioshock, hogy jelezze, hasonló történetű világba kalauzolnak el minket. Így ez is egy múlt korszak, az 1900-as évek eleji technológiai forradalom idején lévő, hurrá optimizmusú sztori, egy nagy adag Verne féle utópia.

A főhős Booker DeWitt, egy világító tornyon keresztül jut el a lebegő városba, Columbiára, hogy megkeressen egy lányt, Elizabeth-et. A játék nem egyből vág minket a történésekbe, fokozatosan adagolva kapjuk az információkat, van időnk feldolgozni a látványt, nyugodtan szétnézni, és bizony van is mit! A 2K Games megint nagyot alkotott, mert mind a látvány, mind a történet lebilincselő. Az Unreal Engin 3 módosított változata(tulajdonképpen egy korai UE4, de nincs éles határvonal, mert a fejlesztők lassan fokozatosan készítették a játékmotort) nagyon szép környezetet varázsol elénk, részletes grafikával. Úgy látszik ennek a csoportnak van érzéke ehhez a motorhoz mert minden szempontból kihozták belőle a tökéletest. A játszhatóságra sem lehet panaszunk, egyszerre két fegyvert vihetünk magunkkal, de a fura képességekből viszont szinte elárasztanak minket, lehet belőlük válogatni. Az aki csak végig rohanja-lövi a játékot az valószínűleg semmit sem fog megérteni belőle, ez a gém nem a szokásos, érdemes elidőzni, körülnézni (gyűjtögetni) és közben feldolgozni a látványt, a sztorit.

Ez a játék is nagyon szépen hozza a korábbi Bioshock-ok hangulatát, varázsát. A később megjelent 2 DLC(Burial at Sea – Episode One és az Episode Two) teljessé teszi a Bioshock sztorit, és minden a helyére kerül, összeköti a részeket(ajaj, már megint spoiler!) érdemes végig játszani.

Személy szerint sajnálom, hogy csak kevés ilyen jellegű és minőségű játék van a piacon, elkellene még több ilyen(és kevesebb agy nélküli csak lőj és menj játék)!

Kategória: fps, single player, bioshock, akció, fantázia, sci-fi

Minimum gépigény:
CPU: Intel Core 2 DUO 2.4 GHz vagy AMD Athlon X2 2.7 GHz
RAM: 2GB
VGA: 512 MB, DirectX10 Kompatibilis, ATI Radeon HD 3870 vagy NVIDIA 8800 GT
HDD: 20GB szabad terület

Steam oldal: Bioshock Infinite
Hivatalos honlap: http://www.bioshockgame.com/
Fejlesztői weboldal: https://www.ghoststorygames.com/irrational-games/
Magyarítás: http://magyaritasok.hu/magyaritasok/bioshock-infinite/bioshock-infinite/1444

<< Vissza a játékok listájához! <<