World of Tanks

A cikket írta: Kopasz442


A World of Tanks egy csapatalapú ingyenesen játszható multiplayer játék. A fehérorosz Wargaming.net-nek az első Free kiadású játéka, csupán az extra tartalmakért kell fizetni, vagy ha nem akarunk sokat várni az elérhető fejlesztésekre, vagy a legénység képzésére!
A játékot 2011 áprilisában adták ki Európában és Észak-Amerikában. De addigra már beírta nevét a World of Tanks a Guinness rekordok könyvébe, mert 2011 január 23-án 91 311 játékos játszott egyszerre az orosz szervereken(manapság már az a ritka ha százezernél kevesebben vannak játékban)! A játék számos dijjat kapott, (szinte minden évben) és igen pozitív fogadtatásban részesült! Bár azt többen nehezményezték, hogy a fizetős játékosok túl nagy előnyhöz jutnak, másokhoz képest! Plusz még azt, hogy a játékosok nem látják, tudják mi alapján számítja ki a játék, a páncél átütését, hogy működik az ellenség észlelése!

A World of Tanks-ban lehetőségünk nyílik több nemzet harckocsijait használni az 1930-as évektől kezdve 1950-ig, több osztályban. Ezek: könnyű harckocsik, közepes harckocsik, nehéz harckocsik, tankvadászok-rohamlövegek, és önjáró tüzérségi járművek. A harcjárműveinket fejleszthetjük, új hajtómű, lánctalp, torony, fegyverzet, stb…
A játékot folyamatosan fejleszti a wargaming, szinte hónapról hónapra jönnek az újítások. Én a 0.7 verziónál kapcsolódtam a játékhoz, azóta rengeteget változott, fejlődött. A fejlesztők nem tudom miért, a játék motorjának a World of TanksBigworld Engint választották, aminek nagyszerű a kliens oldala, de viszont az a rengeteg változás ami a kezdete óta történt, már egy kicsit(nagyon) túl terhelik ezt a régi engint, amit eleve nem járműves, lövöldözős játékokhoz kezdett el kifejleszteni 1999-töl egy ausztrál csapat, hanem karakteres MMO-hoz! Mind ettől függetlenül nagyra értékelem a Wargaming-esek munkáját, hisz rengeteget dolgoztak, hogy ilyen színvonalú legyen a játék, és még mindig nincs vége a fejlesztésnek. Azóta a motor része lett a Havoc, ami egy remek fizikai rendszer, illetve kidolgozták a HD felbontású textúrákat.

Mindent félre téve, viszont legjobban az tetszett, hogyha egy játék alkalmával kilőtték a járművünket, akkor kilépve a csatából egy másik harckocsival újat kezdhettünk, nem kell végig szenvedni nézőként a többiek játékát! (Bár én elég sokszor maradok, mert érdekes tankcsaták szoktak kialakulni!) Nagyon érdekesnek tartom a játékot személy szerint, bár a páncél átütés fizikáját, a jármű kezelést és vezetését egyszerűsítették a játék kedvéért(ez néha jó, de időnként dühítő, hogy egy vékony páncélú harckocsi meg sem karcolódik egy közeli találattól!).Mindent összevetve remek játék, csapatban jókat lehet szórakozni, csatázni. A különböző járművek szépen kiegészítik egymást, érdemes tehát összedolgozni!
A játékban rengeteg lehetőségünk van, fejleszteni a járműveket, képezni a legénységet, hisz a harcjármű képessége nagyban függ ezektől. Mostanra már rengeteg weboldal nyílt, sok támogatást, kiegészítő módokat lehet találni amik nagyban segíthetik a játékunkat.


Próbálja ki mindenki, aki szereti a járműves játékokat, hisz nem kerül semmibe!

Kategória: multiplayer, free, tps, arcade,tank

Minimum gépigény:
Processzor: i3 2.2Ghz vagy jobb
Ram: 2 GB Vista-hoz és Win 7-hez
VGA:  256 MB videókártya DirectX 9.0c kompatibilis, vagy jobb
HDD:  16 GB és TÖBB!!!

Fejlesztői oldal: https://eu.wargaming.net/
Magyar oldal: https://wot-tudasbazis.hu/
Magyarosítás: a játék magyarul tölthető le
Letöltés: https://worldoftanks.eu/en/game/download/

>>Vissza a játékok listájához! <<