PC minimum teszt - Titanfall

Kipróbáltuk a Titanfallt, PC minimumon!

Az egész NextGen-es reklám kampányok egyik fő lovasa az EA kiadásában és a Respawn Entertainment fejlesztésében készült Titanfall lett. Mindenki nagyon várta, először a konzolosok jutottak hozzá, de végül megszerezhettük PC-re is, amihez akkor már hozzá csaptak egy kampány módot is.

De természetesen a legtöbb számítógép tulajdonost a játék minimum gépigénye foglalkoztatta, hogy vajon elég lesz-e az otthoni gép, Lap-Top, vagy fejlesztheti a meglévőt, vehet másikat! Már régen tudható volt a minimum gépigénye a Titanfallnak, ami a mai új Titanfallnextgen-es játékok között bizony igen csak barátinak mondható.

De vajon ilyen kis gépen hogyan is futhat a gém, illetve milyen látványt kapunk ezért?

Szerencsére volt lehetőség kipróbálni és tesztelni. A videón is megadott gépteljesítményen a játék az indításkor egy kis rémisztgetést csinált, mert betöltéskor kétszer is kifagyott, összeomlott! A harmadik indításra a főmenübe már sikerült bejutni, és a Graphic-settings-ben megdöbbenten konstatáltuk, hogy a játék egy közepes-magas kevert, grafikai beállítást rakott be indításnak, tehát ez vagy egy előre megadott érték, vagy csak még rossz a gém automatikus rendszere. Mindent lehúztunk a minimumra, illetve kikapcsoltunk és akkor a játék már az újraindításkor zökkenő menetesen futott. És végre jött maga a lényeg a próba játék!

Az optimalizációra és az FPS védelemre nem lehet egy rossz szavunk sem! A gém folyamatosan 15-30 FPS között ingázott, tehát folyamatos volt a kép, csak a pályák betöltésekor és az első spawnolásnál esett le 9-re, de innen szerencsére hamar föl mászott. Amit ezért nem kaptunk, hát az a látvány, mert a texturák életlenek, kidolgozatlanok voltak, már szinte mint egy nagy maszat, de hát ugye valamit valamiért. Viszont a játékélmény elsődleges meghatározója, főleg egy multiplayernél nem mindig a kinézett, hanem inkább hogy lagg mentesen fusson a játék. Na ezt itt megkaptuk, bár néha rémisztgetett minket a connnection error, de különösebb baj nem történt! A videó felvételnél is maradt szerencsére elég FPS, bár a Fraps alatt azért néha csúnyán zuhant egyet. A képek is ezen a gépen készültek.

A betöltési idő persze nem volt éppen rövid, de még mindig jobban teljesített, mint a Bf 3 vagy 4 ezen a gépen.

Tehát összefoglalva, a Respawn-nak sikerült megfelelően optimalizálni a játékot a kis géppel rendelkezők számára is, tehát aki csak ezért nem akarta megvenni, az nyugodtan ugorjon neki, és nyomás a Titánba!

A tesztre használt gép:

Alaplap: Asus P5LD-2vm

CPU: Pentium D 3.00 GHz

Ram: 4 GB (de ebből csak 3,25 volt elérhető a többit az alaplap, nem engedte át!)

VGA: nVidia GT 620 1 GB

OS: Win7 Ultimate sp1 64 bite, saját konfiggal, (számos háttérprogram le lett állítva, illetve teljesen kikapcsolva, hogy több gépteljesítmény maradjon más program számára, szóval egy buta win7!)

Képek a játékból:

PC (minimum)teszt - Far Cry Primal PC minimum teszt - Witcher 3