PC minimum teszt - Dark Souls 3

Lélek gyűjtés minimumon

Nemrég arról írtunk nektek hogy a Dark Souls 3 megjelenése után az eladási listák tetején helyezkedett el, sőt, az Egyesült Királyságban 1. helyezést ért el. Mivel ilyen sokan viszik a játékot, elkészítettük hozzá ezt a minimum tesztet, amiből kiderül hogyan teljesít a játék egy low-end PC-n, valamint hogy megéri-e azoknak is beszerezni a játékot, akiknek nem teljesíti a hivatalos minimumot a gépük.
 
A teszthez a szokásos Acer Aspire E1-570G laptopot használtuk, ami már közel 3 éve küzd a next gen játékokkal minimumon.
 
Íme fontosabb összetevői listája:
 
CPU: Intel Core i3-3217U 1.6GHz
GPU: Nvidia GT 740M 2GB
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
OS: Windows 10 64bit
 
És a DS3 hivatalos minimuma pedig:
 
CPU: Intel Core i5-2500 3,3 GHz
GPU: NVIDIA GTX 750Ti vagy AMD HD6870
RAM: 8GB
OS: 64bites Windows 7 vagy újabb
 
Fontos számításba vennünk azt is, hogy a hordozható eszközök teljesítménye kb 40%-al kevesebb asztali verziójuknál a hő és fogyasztás miatt.

ds3minimumscreen1A játékot először a gép kijelzőjének maximum, 1366x768-as felbontásával és minimum grafikai beállításokkal próbáltuk ki és meg kell hagyni még így is szép a látvány, bár az élsimítás hiány miatt kissé elvesznek részletek. Jártunk a tutorial temetőben (ahol kiütöttük egymást a bossal :D ), várfalakon, élőholt faluban és még a mocsárba is benéztünk, hogy változatos helyszíneken lássuk a teljesítményt.
A méréseket a FRAPS nevű programmal végeztük el ami minimum 6, maximum 32, átlagosan pedig 19fps-t mért, viszont ami ennél fontosabb, a játék nem szaggatott intenzívebb jeleneteknél hanem inkább lassult, ami végül is jó hír, hiszen ennél a játénál inkább legyen lassított felvétel mint szaggatás boss harc közben.
ds3minimumscreen2
Ezután már csak arra voltunk kíváncsiak, hogy mit lehet maximum kihozni a játékból, így a felbontást a lehető legkisebbre, 800x600-ra csökkentettük.
A kis felbontás kombinálva a teljes képernyős móddal meglepő módon nem volt túr rossz páros, nem volt pixeles a kép (csak nyújtott) és minden jól látható volt a közelünkben, viszont finoman fogalmazva nem volt szép a kilátás, mivel már a nagyobb épületeken és hegyeken is megjelentek a recés vonalak, a messze lévő részletek pedig nem voltak többé. Cserébe viszont sokkal jobban ment a játék, minimum 15, maximum 44 és átlag 40fps-el.

Összességében, az Acer masinája remekül helyt állt annak ellenére, hogy hivatalosan el sem indul rajta a játék. Szerintem bátran próbálkozhatnak azok is a DS3-al akiknek Core 2 Duo, 4GB memória és GTX 560, GT 640 vagy hasonló ketyeg a gépében. Ha pedig olyan régi a vas hogy mégis fejleszteni kell, akkor sem kell hatalmas összegeket elégetnünk alkatrészekre.
 

G2A-n minden játék jóval olcsóbb!

G2A.com

Képek a játékból:

PC minimum teszt - Crysis 2 PC minimum teszt - Far Cry 4