TERA

A The Exiled Realm of Arborea(Arborea száműzött birodalma), röviden TERA, 2011-ben jelent még Dél-Koreában és Japánban, 2012-ben pedig Észak-Amerikában és Európában, a Bluehole Studio fejlesztésében.

Amikor elkezdtem a játékot ami megfogott először, az a szépen kidolgozott grafika! Csodálatosan szép munka, az ember az egyik bűvöletből esik a másikba. Ez a fejlesztői csoport nagyon jól használja ki a Unreal Engin 3 adta minden lehetőséget. Érdemes a játékban itt, ott elidőzve nézelődni, sőt néha nézzünk felfelé is. Szót érdemel még a zene mert nagyon szép, teljesen a mese világába illő, remek munka! (Sajnos sok keresés után se találtam rá a zeneszerző(k) nevére.) Maga a játék egy szokványos fantázia MMO-RPG, a bejárható területek hatalmasak, teljesen Open-World a gém. Nagyon érezhető a Japán animék hatása, mind a figurákon, mind az effekteken, de hát ez nem csoda hiszen a készítők Dél-Koreaiak, és a játék először ott, és Japánban indult meg.

Hét különböző fajból választhatunk magunknak karaktert, (Aman, Castanic, High Elf, Popori, Baraka, Elin és Human) mindegyik sajátos keret történettel, és a Baraka, Elin kivételével lehet női, vagy férfi. Ezen kívül igen sok kasztból (Warrior, Lancer, Slayer, Berserker, Sorcerer, Archer, Priest, Mystic stb…) válogathatunk még, úgyhogy igen széles a játékos karakterek megformálhatósága, mert még az arc, haj, stb… is személyre szabható. Minden fajnak és kasztnak vannak sajátságos előnyeik amik a játék során használhatók ki.

Az alaptörténet már mondhatni szokványos, mint sok más fantázia szerepjátéké. Két hatalmas Titán találkozásából jött létre a Tera világa, ahol aztán megszületett tizenkét isteni hatalommal bíró lény, és sok más élőlény is. Mondhatni természetesen, elkezdtek egymással küzdeni, és ebbe a harcba bevonták az egyszerű lényeket is. A küzdelemben néhány isten meghalt, másokat bebörtönöztek, stb… És megjelent a világokon túli faj, az Argonok akik el akarják pusztítani a világot, hát védd meg Tera-t!

A játszhatósága jó, TPS vagyis külső nézetű, a kamera távolságát az egér görgővel szabályozhatjuk megfelelőre. A különféle támadásokat, védekezést (skill-ek) használatos eszközöket kézre szabhatjuk, és egy kis gyakorlás után, nem különösebben nehéz a használatuk. A gépigénye nem sok, ami dicséretes, így sokan tudják használni! A játéknak nincs magyarítása, de az angol nem túl nehéz, egyszerűen fogalmazott küldetések, és a sok rásegítés miatt könnyen érthető. És természetesen a sok magyar rajongói oldal is segítséget adhat a kezdőknek. Két hét teszt után sem sikerült bugot találnom, ez jó jel! A játék fejlesztése folyamatos, az elérhető tartalom változik ezért nincs értelme részletesebb ismertetőnek mert akár egy év múlva az elavulna! De nagyon dicséretes, hogy ilyen sokat foglalkoznak vele, mert így a játékosok nem unnak rá hamar!

A mesék varázslatos világa, álmaink mese figurái és szörnyei itt szinte élőben futkároznak, egy csodálatosan szép világban. És mivel ez a játék is Free to Play (elvekben nincs megkötés) érdemes kipróbálnia mind azoknak, akik szeretik a fantasy-t!

Kategória: akció, free, MMO, TPS, Open World, RPG, fantázia

Minimum gépigény:

CPU: Intel i3 2130 / AMD FX 4130 vagy jobb
RAM: 4 GB
VGA: GeForce 9800 GT / Radeon HD 3870
HDD: 45 GB

Kiadó: Bluehole Studio
Magyar oldal: Tera Hun Guide
Magyarosítás: Nincsen magyarítás!
Letöltés: https://en.tera.gameforge.com/landingpage/freetoplay
Steam áruházi oldal: https://store.steampowered.com/app/212740/TERA/

<< Vissza a játékok listájához! <<