Star Wars: Jedi Fallen Order

A cikket írta: Kopasz442

Én is kezdhetném az elcsépelt frázissal, hogy réges rég… de tulajdonképpen most igaz is! Régóta várnak az SW játék fanok egy jó Star Wars single játékra. Hiszen a The Force Unleashed 2 az 11 éve, a Jedi akadémia meg még régebben jelent meg, míg az MMO Old Republic, az más fajta játék. Mióta a Disney-nek Lucas eladta az SW jogait, és a játék fejlesztést az EA kapta meg, főleg csak azokat a híreket hallottuk, hogy mennyi éppen futó SW játék projectet függesztettek fel véglegesen. Ezek után, és hogy csak az SW Battlefront (és a Battlefront 2) jutott a rajongóknak, felüdülést jelentett a Respawn 2018-as E3-on tett bejelentése, egy single SW játék fejlesztéséről. A Star Wars: Jedi Fallen Order 2019 November 15-én jelent meg, nem kis várakozás keretében.(Spoiler következik)


A főszereplő akivel játszunk Cal Kestis, egy Jedi tanítvány aki megmenekült a 66-os parancs elől, és egy roncstelepen húzta meg magát. A kötelező tutor pálya végén azonban megjelenik a birodalom két inquisitor-a, és csak egy kis segítő csapatnak köszönhetően menekül meg. Innentől a Mantis nevű űrhajón folytatjuk utunkat.
A kaland során bejárunk az SW világából is ismert bolygókat, mint a Kashyyyk és a Dathomir, találkozunk a Kánonból ismert Saw Gerrera-val és Cal mentora lesz a Jedi lovag Cere Junda.
A játék fejlesztését nagyban ihlette a Batman: Arkham Asylum, a harci rendszer felépítése is hasonló. Természetesen az utunk során fejleszthetjük Jedi képességeinket, amik három fő elemre épülnek, mint a lassítás, húzás és a taszítás. Illetve a minket kisérő robot BD-1 képességeit is növelhetjük. Ezenkívül a szokásos, hogy a ruházatunkat, BD-1 és a Mantis kinézetét is variálhatjuk. És a fénykard. Ez az ikonikus fegyver is egy fejlődésen megy át, azon kívül, hogy a kinézetét változtathatjuk(nem mintha sokat is látnánk belőle játék alatt).


A játék menete egyszerű, a rásegítés erőteljes, bár sok ügyességi rész van benne, aránylag egyszerűen végig vihető. De a boss-fight-ok ellenben már nehezebbek, hasonlóan a Dark Soul-hoz, ki kell ismerni az ellenfelet, hogy le tudjuk győzni. Ezen a ponton még a legkönnyebb nehézségi szinten is fogas dió lehet az ügyetlenebbeknek.
Mindent összevetve, mivel már régen nem volt egyszemélyes Star Wars játék, ez most, mondhatni tarolt, hisz a közönség ki volt rá éhezve. De ez nem jelenti azt, hogy tökéletesen jó is. Mint az előbb említettem a boss-figt-ok ideg őrlőek, a kamera kezelés nem mindig a legszerencsésebb sőt sok esetben úgy pottyanunk egy váratlan helyzetben, hogy a rossz kamera állás miatt nem látjuk mit kellene tenni. És a mondhatni minden új játéknál szokásos bugok, küldetés hibák, amiket remélhetőleg orvosolnak, de az EA hozzá állását nézve, ne nagyon várjátok. Apropó EA… Már megszoktuk, hogy az Electronic Arts minden játéka hemzseg a mikró tranzakcióktól, de a Jedi Fallen Order-ből ez szerencsére hiányzik. Nem baj, majd jönnek a borsos árú DLC-ék… makró tranzakció.


Tehát ha valaki szereti az SW játékokat, és nem riad vissza a nehézségektől, annak tetszeni fog.
Sok sikert, Jedi padawan!

Kategória: tps, respawn, akció, sci-fi, star wars

Minimum gépigény:
CPU: AMD FX-6100 vagy Intel i3-3220
RAM: 8GB
VGA: AMD Radeon HD 7750 vagy NVIDIA GeForce GTX 650
HDD: 55GB tárhely

Fejlesztőről: https://en.wikipedia.org/wiki/Respawn_Entertainment
Kiadói weboldal: https://www.ea.com/
Magyarítás: nincsen!
Magyar weboldal: Még nincsen!
Letöltés, vásárlás: https://www.origin.com/irl/en-us/store/star-wars/star-wars-jedi-fallen-order

<< Vissza a játékok listájához! <<