Rime

A cikket írta: Kopasz442

Egy kisfiú akit a vihar egy szigetre sodor. A sziget ami tele van rejtélyekkel. Egy szellem róka aki végig kíséri, vezeti a fiút, és a rejtélyes vörös kabátos idegen akit csak pillanatokra látunk.

Röviden így is le lehet írni a Tequila Works játékát, ami 2017 májusában jelent meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, novemberben pedig Nintendo Switch-re. A játék korai változata még Echoes of Siren néven futott és bár először a Microsoft zöld utat biztosított neki később visszalépett, mivel ők akkor inkább a multiplayer játékokat részesítették előnyben, mig a Tequila Works munkája eleve single játéknak készült. Végül a Sony finanszírozta a játék fejlesztését, PS4 exluzivitásért cserébe. De a Tequila 2016-ban teljesen visszaszerezte a jogokat a játékához.

Kissé kacskaringósan indul ennek a játéknak a története, de a végén Rime néven, mégsem lett kizárólagosan(szerencsére) PS4 játék. A történetben egy kisfiút irányítunk futás, mászás, ugrás, interakcióba léphetünk tárgyakkal, azokat mozgatva, cipelve, és a hangal is lehet aktiválni néhány érdekes elemet. Egyszóval egy egyszerű logikai játék, amin végig kell vezetni a karaktert. Maga a történet csak képekben bontakozik ki előttünk, a fantáziánkra bízva mit is képzelünk el.

A hangulata az nagyon jó, ezt kellemes zene teszi teljesebbé, és mikor teszteltem ez a hangulat engem egy japán egész estés rajzfilmet jutatott az eszembe. A japán manga/anime világa biztosan hatással volt a fejlesztőkre, mert az egész játékot ez hatja át.
Mindent össze vetve, nem egy bonyolult, hangulatos, remek idő töltést biztosító kis játék ez, aki szereti a fejtörőket biztosan élvezni fogja!
Kellemes szórakozást!

Kategória: tps, puzzle, logikai, single, kaland

Minimum gépigény:
CPU: Intel Core i5-2310 2.9 GHz, vagy AMD FX-6300
RAM: 4GB
VGA: GTX 550 Ti 1GB, vagy Radeon 6950 1GB
HDD: 8GB

Fejlesztőről: Tequila Works
Kiadói weboldal: Gray Box, Six Foot
Magyarítás: nincsen! (Tulajdonképpen nem is kell)
Letöltés, vásárlás: Steam: https://store.steampowered.com/app/493200/RiME/
Epic Store: https://www.epicgames.com/store/en-US/product/rime/home
 

 

 << Vissza a játékok listájához! <<