Aragami

Külső nézetes lopakodós, egy és kétszemélyes játék

Ez a játék igen nagy meglepetés volt, a mai kínálatok között, mivel nem egy szokványos játékmenettel rendelkezik. A spanyol Lince Works egy külső nézetes japán kultúrából merített lopakodós játékot tesz elénk.

Nagyjából az első két mondatban szinte mindent el is mondtam, de nézzük tovább. A történet szerint egy aragamit, japán bosszúálló szellemet testesítünk meg, akit Yamikó, egy fogságban szenvedő, saját klánjának utolsó túlélője hívott meg a szellemek világból. A történet maga nem is a középpont, inkább csak átvezet minket a játékon, nem is csavarom tovább, de remek hangulatot hoz, és a zene is csak emeli ezt az érzést.

A lényeg a játék menet. A spanyol cég nem egy szokványos A-ból B-be shotgame-t tesz elénk, hanem a lopakodásra helyezi a hangsúlyt. És mivel az árnyékvilágból lettünk megidézve, hát az árnyékokat használhatjuk a rejtőzködésre a továbbjutáshoz. Tulajdonképpen egy remekül felépített logikai játék, és nehezítésként nem sok mentési pont lesz. Tehát ha nem ésszel játszunk, akkor sok helyen kezdhetjük előröl, aztán megint előröl…. Igazi réteg játék, ami rengeteg türelmet igényel. De nem csak egyedül hanem Co-op keretében akár egy barátunkkal is végig játszhatjuk a pályákat. Karakterünk kinézetét is módosíthatjuk, ami szintén a japán szellemvilágból idéz.

Engem pont ez ragadott meg benne, végre nem a szokványos gémek egyike, nem egy „hős amerikai megmenti a világot” (amiből már nagyon elegem van), hanem a pályákon való áthaladás, rejtőzés izgalma, az árnyékok kihasználása, sőt létrehozása(?!) a tovább jutáshoz.

Gépigénye mai szinten(2017) közepes, megjelent PS4-re PC Win-re, OS-X-re. megszerezhető Originen és Steamen.

Aki szeret lopakodni, ésszel játszani, és van türelme az nem fog csalódni. Jó játékot kívánok!

Ajánlom figyelmetekbe Dequator Marses videó csatornáját, ahol érdekes játék menetek láthatók!

 

A cikket írta: Kopasz442

Rendszerigény:

PerifériaMinimum
Processzor Intel Core i3
Memória 8 GB
Videókártya 2GB of Video Memory, NVIDIA GeForce GTX 660, AMD Radeon HD7870
Háttértár 6 GB

Adatlap:

Készítő weboldala:
Lince Works - Barcelona
Kiadó: Lince Works, Merge Games, Maximum Games
Magyarosítás:
Magyarul jelent meg
Origin áruházi oldal:
Origin - Aragami Standard Edition
Steam áruházi oldal:
Steam akció játék/ Aragami

Bemutató videó:

Képek a játékból:

Alien: Isolation Armored Warfare