Hellblad – Senua’s Sacrifice

A cikket írta: Kopasz442

A Hellblade Semua’s Sacrifice 2017 augusztusban jelent meg PlayStation 4-re és PC-re. 2018 áprilisban Xbox One-ra míg 2019 áprilisában Nintendo Switchre. Ezt a széles platform választékot még megfejelték egy 2018-as frissítéssel VR szemüvegekhez! A játék kiadója és fejlesztője a Ninja Theory, ami ritka egy tripla A-val felérő játéknál.

A történetet az északi viking mitológia és a kelta kultúra ihlette hiszen Senua-nak aki egy Pikt harcosnő Helheimbe(viking túlvilág) kell utaznia, hogy megmentse szerelme lelkét Hela istennőtől. A történetről röviden ennyit spoiler nélkül, mert a játék nem csak a történetével magával ragadó, hanem a kivitelezésével is.

A Ninja Theory a játék motorjának az Unreal Engine 4-et használja annak teljes támogatásával, sőt az Epic Games a játék felvételeivel is reklámozta az UE4 nagyszerűségét. De természetesen ez önmagában még kevés, sok más szereplő hozzájárulása is kellet a sikerhez. Mivel egy súlyos pszihozisban szenvedő karaktert kellet megformálni, ehhez a színészek munkáján kívül, több pszihiáter és mentál hígéniás beteg is részt vett a fejlesztésben.

Kiemelendő a remek színészi teljesítmény(Senua: Melina Juergens), és a hangok megalkotása ebben a szürreális világba, fura teljesen idegen helyre kalauzol el minket(milyen is lehet egy örült elméje). A Hellblade sikeres lett, igen jóra értékelték a kritikusok, legtöbben műalkotásként üdvözölték, néhányan csupán a játék menetét kifogásolták.

Önmagában a játék nem bonyolult, egy része kirakós puzzle, természetesen akad harc is, aminek a harcrendszere nincs túlbonyolítva mint egy MMORPG-ben, ezért hamar elsajátítható, és rengeteg gyaloglás(sokan séta szimulátornak csúfolják, de ezen emberek nem látnak bele a játékba, csak a felszínt figyelik) A mű érdekes, amit remekül kivitelezett a Ninja Theory, egy örült elme, egy szenvedő lány történetén keresztül!

A játék nem mindennapi, mondhatnám réteg játék, de ha valaki megpróbálkozik vele az mélyre ható élmény lesz!
Kellemes szórakozást!

Kategória: fps, akció, fantasy, sötét, horror, mitológia

Minimum gépigény:
CPU: Intel i5 3570K / AMD FX-8350
RAM: 8 GB
VGA: GTX 770 2GB VRAM vagy Radeon R9 280X 3GB VRAM
HDD: 30 GB szabad terület

Fejlesztő: Ninja Theory
Kiadói weboldal: https://ninjatheory.com/
Magyarítás: magyarul jelent meg!
Magyar weboldal: nincsen
Letöltés Steamről: https://store.steampowered.com/app/414340/Hellblade_Senuas_Sacrifice/

 

<< Vissza a játékok listájához! <<