Far Cry Primal

Az Ubisoft a Far Cry 3-dik részével igen nagy sikert aratott, tehát gyorsan jött a negyedik, és talán még gyorsabban az azt követő, na nem ötödik, mert ezt már nem látták el számmal(talán jobb is), hanem a Primal alcímű.

2016 Március 1-én jelent meg PC-re, egy héttel korábban pedig a konzolosok már átvehették. A PC-és verzió nem indult túl jól, rengetegen jeleztek vissza indítási hibákat, játék kifagyást, vagy egyszerűen el sem indult nekik a gém! Így már egy napra rá kapott is egy nagyobb javítást, a cikk írásakor már az 1.1.0 verzió fut.

Far Cry Primal-al a fejlesztők nagyon elrugaszkodtak az eddigi téma körtől, mert ez a játék a múltba repít minket, egészen pontosan i.e.:10,000-be, egyenesen a kőkorszakba!
A sztori hasonló mint a többi, ősemberként(Takar) éppen vadászunk a társainkkal mamutokra, amikor beüt a ménkő, jobban mondva egy kardfogú tigris, és pillanatokon belül egyedül találjuk magunkat! Feladatunk megtalálni a Wenja törzs többi tagját, egyesíteni őket… és nem spoilerezek.

Természetesen a terület amin él a törzs másoknak is kell, tehát a harc elkerülhetetlen velük. Érdekes, hogy az egyik ellenfél neander-völgyi emberek, míg a másik bár homo sapiens, de jóval fejlettebbek.
A környezet lenyűgöző, szintén mint a korábbi részekben, de a Dunia Engine-en nem igazán változtattak, tehát maga a minőség bár jó, de nem javult látványosan. Ellenben jóval optimalizáltabb lett, és egy olyan géppel amin az FC4 közepes minőségen futott el, addig a Primál már képes volt a High minőséget produkálni!

Érdekesség, hogy felkértek nyelvészeket, hogy alkossanak meg három ős indoeurópai nyelvet, így a játékban hallható beszéd egy újra alkotott ősi nyelv! Azonkívül azért is lettek készen ilyen hamar, mert egyszerűen fogták a negyedik rész térképét, más növényzetet, állatokat helyeztek bele, itt ott, amott változtattak a domborzaton, de csak ennyi. Mintha csak egy DLC-ét készítettek volna! (Csakhogy azért nem lehet teljes árat kérni!) Természetesen ezzel nem lenézni akarom őket, de azért ha már közép európainak mondják a játék helyszínét, nem hinném, hogy olyan nagy költség lett volna egy új helyszín kidolgozása… hmm…

Maga a játék menet sem hozott semmi újdonságot, bár most nem kell választanunk alternatívák között. Vannak fő küldetések, mellék küldetések, feladatok, és természetesen a folyamatosan újra termelődő ellenfelekből lesz bőven! Mint a negyedikben itt is vissza üt a gyilkos bolygó szindróma, ha megállunk valahol a karakterünkkel a védett övezeteken kívül, akkor számíthatunk rá, hogy hamarosan (pár percen belül) meghalunk. Az agyamentség a szokásos mondhatnám, minden ragadozó ránk fog támadni, nem lesz egy perc nyugtunk sem! De sajnálatos módon ma ez kell a felhasználóknak, minden percben izgalom, a gyilkolási lehetőségek az orrunk előtt legyenek, mert „nehogymár3perciggyalogoljakavadig!


Lehet Craftolni, van skill rendszer, amiben nem csak magunknak kell a fejlesztést kiosztani, hanem a főszálon található mellékszereplőknek, cserébe ‘Ápgrédelhetjűk’ a kőbunkónkat!(szánalmas)
Tehát gyűjtögetni, vadászni kell, tényleg mint az ősember, csak sokkal többet, sokkal többször, és rengeteget harcolni a vadállatokkal, más törzsekkel.

Maga a játék, egyáltalán nem rossz, sőt az előző rész hatalmas állat kínálata valamennyire azért enyhült, de még így is sok fajjal találkozhatunk. Akció akció hátán, feladatok tömegével, az átlagos játékosok kiszolgálása iszonyatosan jellemzi ezt a játékot. Maga a történet szinte másodlagos a sok gyilkolás mellet. Tehát a véleményem a szokásos már: aki tartalmas, mászkálós, felfedezős nyugodt játékot akar, az felejtse el, aki viszont imád ölni, gyilkolni akciózni az örülhet!

Később, jóval a megjelenés után bekerült egy új játék mód, az „egy halál” opció, vagy ugyan ez „második eséllyel”. Lett staminája a hősünknek, kevesebb lett a vadállat, javult az A.I.-k viselkedése(de még mindig nem az igazi), mintha csak szimulátor lenne, és toljuk így végig a játékot! Érdekes és nehéz, nagy odafigyelést igényel, de mivel a játék mechanikája nem változott, nagyon sok esetben ilyen hibák miatt(hátunkba spawn-oló karfogú tigris, vagy barlangi medve!) leljük halálunkat ami a sokadig után már nagyon dühítő! Na de aki eléggé mazohista, az örülhet!

Ezek után nincs más hátra, minthogy jó szórakozást kívánjak és kapjátok fel az ‘Ápgrédelt’ kőbunkókat!

Kategória: FPS, Akció, Open World, Single Player

Minimum gépigény:

CPU: Intel Core i3-550, AMD Phenom II X4 955, vagy jobb
RAM: 4 GB
VGA: NVIDIA GeForce GTX 460 (1GB VRAM), AMD Radeon HD 5770
(1GB VRAM), vagy jobb
HDD: 20 GB

Far Cry Primal hivatalos weboldal: https://www.ubisoft.com/en-gb/game/far-cry-primal/
Fejlesztő: Ubisoft Montreal
Magyarosítás: nincsen!
Magyar oldal: Far Cry Hungarian Community
Steam áruházi oldal: Far Cry Primal Steam oldal

<< Vissza a játékok listájához! <<