Far Cry Primal – PC minimum teszt

A cikket írta: Kopasz442

Mindenki(de legalábbis sokan) nagy várakozással volt az Ubisoft legújabb Far Cry részéhez, ami most nem egy sokadik számot kapott, hanem a Primal alcímet.
Weboldalunk is tesztelte, amit igen vegyes eredménnyel zártunk. A tesztelésre használt „régi” gépünk, a negyedik rész óta, már fejlődött, alapul véve a mai játékok átlag minimum igényét.

Tesztgép: Gigabyte Ga-EQ45m-S2
Ram: 8GB (DDR2)
VGA/GPU: MSI R6790 1GB
Processzor: Intel Core Quadro Q6600, 4×2,4GHz

Szerencsére nem rögtön a megjelenéskor szereztük be a játékot, így mentesültünk az első napi problémáktól! (Sokaknak nem indult, lefagyott, stb… így egy napra rá, már kapott egy nagyobb ráncfelvarrást!) Ez már 1.1.0 változat.


Az indítás zökkenő mentes volt, és meglepetésre az automatikai rendszer a High beállítást alkalmazta, 1920×1080 felbontás mellett. Mivel a videó kártya, bár erős, de régi, inkább 1280×720-at alkalmaztunk. A futtatás nagyon jól ment, az Fps végig 25-45 között maradt, teljesen élvezhető volt a játék! A környezet a már negyedik részből megismert minőséget hozta, ámultunk is eleget! És apropó,Far Cry Primal teszt környezet. Hát, úgy tűnik az Ubisoft mostanában nem igazán akar áldozni, befektetni a játékaiba, mert kiderült, hogy a Primal és az FC4 térképe, majdnem teljesen ugyan az!!! Lecserélték a növényzetet, kozmetikázták kissé a környezetet, változtattak itt és ott egy kicsit, de csak ennyi. Egyszóval nem vették a fáradságot, hogy tényleg egy közép európai ősi világot hozzanak létre. De nem baj, végül is a kontinensek mozogtak, tehát 10.000 éve még itt volt a Himalája! (nevetséges)


Na de ez itt most a tesztről szól, a többit majd a játék ismertetőjében olvassátok el. Tehát a High minőség azért meglepett minket, de örültünk neki. Full HD-ben (1920×1080) is aránylag jól teljesített, de jóval többször, és jóval többet zuhant le a képkocka arány akár 12-ig. Szóval jól gondoltuk, hogy a 720p is elég lesz.
Viszont a Streem már nem sikerült ilyen jól! Mivel a videó kártya „csak” R6-os a Broadcaster nem tudta alkalmazni (ahhoz legalább R7 kellet volna) a konvertálásra a Youtube felé, és ez a feladat a CPU(processzor)-ra maradt. Annak viszont erre már kevés volt a teljesítménye, még teljes Low beállítás mellet sem lehetett élvezhető adást készíteni(10-18 közötti Fps).


Tehát, végül is meglepetésre a játék jó teljesítményt mutatott ezzel az „öreg” géppel, és ez a lényeg, viszont streemre már kevés. Úgyhogy, ezzel a konfigurációval azt hiszem egy jó darabig lehet futtatni majd az új játékokat!