Far Cry 4 – PC minimum teszt

A cikket írta: Kopasz442

Új alaplapunk (Gigabyte Ga-EQ45m-S2) első teszt alanya a sokak által nagyon várt Far Cry negyedik része. Bár maga a Dunia engine nem sokat változott a harmadik részhez képest, mostanra már kikerültek belőle azok az elemek ami amiatt lehetett 32 biten futtani.
Far Cry 4 Tehát már csak 64 bites OP rendszerrel megy el, és DirectX 11-en!


Azért kíváncsiságból még egy próbát tettem a régi Pentium D 930-al (3.00GHz) de ezzel nem indult el, vagyis a töltő képernyő megjelent de úgy is maradt. (de, i3 dual magosakkal el fog menni!) Tehát jött a Quad proci(Intel Core 2 Quad Q6600 2,40 GHz), és a gém akadály nélkül kezdett futni. Természetesen minden grafikai beállítás Low-ra, a felbontás 1360×768-ra lett állítva és így nagy nehezen de ki tudott magából préselni egy 15-25 FPS-t(kisebb felbontáson kicsivel volt jobb csak a teljesítmény)! Megpróbáltam csak az árnyékot és a fényt egy kicsivel feljebb húzni, de azt drasztikus Fps zuhanással honorálta!

Meglátszott a gyenge videó kártya kis teljesítménye, tehát most már biztosra vehetjük, hogy a GT 620-hoz hasonló kártyák ideje lejárt. Ezek után meg sem próbáltam csak 4 GB Ram-on játszani! De egy erős videó karival a minimumra az biztosan elég. Érdekes még, hogy a Win 7 Ultimate NEM SP1, de a játék zokszó nélkül elment rajta!

Ettől függetlenül simán végig lehetett tolni, és őszintén… egyáltalán nem csúnya játék minimumon, csak időnként volt ideg borzoló az alacsony képkocka szám. Az összegzésem, hogy bizony elkel már egy jobb videó kártya, ha valaki az új játékokkal akar játszani! (na meg elegendő memória, jó proci, sok pénz…)

Teszt gép:
Alaplap: Gigabyte GA-EQ45m-S2
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 2,40 GHz
Ram: 5 GB
VGA: nVidia GT-620
Operation System: Win 7 Ultimate 64 bit