Euro Truck Simulator 2

A cikket írta: Kopasz442

Az Euro Truck Simulator 2 (ETS2) egy teherautó-kamion szimulátor amely 2012 Októberében adták ki Windows-ra, MacOS-ra és Linux-ra. Elődje az Euro Truck Simulator, mely  2008-ban jelent meg. A programot a Cseh SCS Software készítette. A játéknak jó volt a fogadtatása, igen magasra értékelték a kritikusok, 2012-ben megnyerte az év PC-és játéka címet (Sim of the Year 2012). 2016 végén a Steam felhasználok szavazata alapján kapott még díjakat a „Nálam ez a játék már szuper volt, mielőtt díjat nyert” és „Dőlj hátra és lazíts!” kategóriákban is!

A játék menet egyszerű, kezdő sofőrként eleinte más cégeknél vállalunk fuvarokat, és ha már van elég pénzünk(vagy hitelünk a banknál) akkor vehetünk magunknak telephelyet(később akár többet is, és fejleszthető minden telephely) és kamiont. Természetesen a profil fejlődik, minden szint lépés után kioszthatunk egy pontot, hosszú távú fuvarra, értékes rakományra, fontos fuvarra, stb, stb. És természetesen játszhatunk több profillal is! Mára megjelent a játékba a saját vontatmány, így a megvásárolt pótkocsinkkal is vállalhatunk jövedelmezőbb fuvarokat. És ki nem hagynám, hogy a kamionunk is fejleszthető, saját pofára alakíthatjuk, a sofőr kabint is telepakolhatjuk kütyükkel(csak lássunk is ki tőlük) ameddig a pénztárcánk bírja.

A játék irányítható szinte bármivel(csak billentyű, egér+billentyű, kormány, controller stb…), mivel az alapbeállításai nagyon árkádosak. Fékezésre szinte azonnal megállunk, a közúti események gyakorisága, az eső gyakorisága,  szinte minden állítható, ki mennyire komolyan szeretné játszani! Van multiplayer is, de csak módként, DE sajnos a mód készítők nem tudták megoldani az AI járművek szinkronizálását, tehát max. csak más játékosokkal fogunk találkozni, ezáltal egy szinte kihalt világban kell fuvarozni. És sajnos mivel a 6 éves Vérpistikékből van a legtöbb, aki komolyan szeretné űzni, annak hamar el is megy a kedve tőle a sok szabálytalankodó gyerek miatt. Abszolút nem ajánlom, csak a szuicideknek.

A Steam-en mára igen komoly mennyiségű (de változó minőségű) mód készült hozzá, mindenki kedvére válogathat, ha megunta az alapjátékot. De vigyázat, mert sok olyan is van ami a szimuláció valóssá tételét ígéri, csakhogy közben amit ad, azt az alapjáték megfelelő beállításával is elérhetjük, tehát ne nyakra főre módóljuk! A fejlesztő a mai napig gondozza a játékot, évente több javítás jön ki rá, és minden szezonban kapunk eventeket, amiért jutalom is jár!

Az alapjátékban (ami igen olcsó)csak közép europát és a környező országokból egy kicsit járhatunk be, a többi területet DLC formában kell megvenni(sajnos magyar országot is)! Illetve több más kiegészítő is vásárolható hozzá, mint festék csomagok, nehéz és túlméretes rakományok, tunning csomagok, stb.
Hét cég kamionjaiból válogathatunk, ezek a DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Scania és a Volvo. A Scania jelenléte erőteljesen érezhető a játékban(mint az egyik legerősebb támogató), nagyon sokszor fogunk Scania-kat szállító kamionokkal találkozni(bujtatott reklám). Sőt a Scania-nak oly nagyon megtetszett a ETS2, hogy külön maguknak is készítettek egy szimulátort az SCS Sofware-el, a Scania Truck Driving Simulatort!

Nos röviden ennyit, az akiket érdekelnek a járműves játékok, az megfogja találni a számítását akár arcade, akár teljes szimuláció képében. Jó szórakozást hozzá!

Kategória: fps, single, SCS Sofware, szimulátor, arcade, truck, autó, kamion

Minimum gépigény:
CPU: 2 mag 2,4 GHz vagy jobb
RAM: 4 GB
VGA: GeForce GTS 450-class (Intel HD 4000)
HDD: 3GB szabad terület(csak az alapjátékhoz!)

Fejlesztői oldal: https://eurotrucksimulator2.com/
Steam oldal: https://store.steampowered.com/app/227300/Euro_Truck_Simulator_2/
Magyarítás: a játék magyarul tölthető le!
Magyar weboldal: Túl sok, az önjelölt „szakértő” magyar oldal!

<< Vissza a játékok listájához! <<