Crysis

A cikket írta: Kopasz442

A Crytek fejlesztői csoport miután átlovagolt az Ubisofttól az EA-hoz, elkészítették a CryEngin 2 motorra a Crysis nevű játékot. Ez 2007 novemberében jelent meg, és rögtön elnyerte a Games Awards, az év legjobb játéka címet. A három részes sorozat első tagja egyike az első játékoknak amik már ki tudták használni a Win Vistára írt DirectX 10 előnyeit, a továbbfejlesztett shader technológiát, az árnyék effekteket, a valósidejű lágy árnyékolást és a volumetrikus felhőzetet(na egy átlagjátékosnak ez csehül van, meg kit érdekel, szép és kész!).

A történet egy Amerikai, Észak-koreai konfliktus közepébe kalauzol el minket egy kis szigetre a Dél-Kinai tengeren. Amerikai archeológusok felfedeznek egy rejtélyes objektumot, és a Koreaiak lezárják a szigetet a külvilág elől. Ide érkezünk mint egy különleges kísérleti egység katonája, vadonatúj technológiájú nano ruhában. Ezt a ruhát nanorobotok milliói teszik naggyá, amik rásegítést adnak az emberi erőhöz, további pluszokkal.
Páncél mód: ez a ruha alap módja, elnyeli a minket ért sebzést, de nem örökké, csak ameddig az energiája tart, ami csökken mennél több sebzést kapunk be. Egyébként az energiája automatikusan visszatöltődik.
Erő mód: megnöveli a fizikai erőnket, nagyobb tárgyakat tudunk messzire hajítani, ellenfeleinket eldobni, stb. Bizonyos mértékig a zuhanást is kivédi, és növeli a fegyvereinkkel való célzás pontosságát. Fogyassza a ruha energiáját.
Sebesség mód: hihetetlenül megnő a sebességünk, nagyon gyors helyváltoztatást tesz lehetővé, érdemes például két fedezék között használni. Ez a mód is fogyassza a ruha energiáját.
Álcázás: Bizonyos mértékig szinte láthatatlanok, átlátszóak leszünk, messziről nem fognak észrevenni, de közelről bizony kiszúrhatnak minket. Ez a mód is fogyassza a ruha energiáját, és ha álcázás közben bármilyen harci cselekmény kezdünk az energia azonnal lemerül és visszavált az alap módra.

Ezek a lehetőségek rengeteg módot kínálnak egyéni taktika kialakítására, és a játék támogatja, lehetőséget ad nekünk, hogyan oldjuk meg a feladatainkat. Lesznek mellék küldetések, amiket nem kötelező végrehajtani, van választási lehetőségünk, emellett a játéktér nagysága az ami támogatja az egyéni akciókat. Kedvünkre kóborolhatjuk be a szigetet. A másik újdonság a játékban az a környezet magas fokú rombolhatósága, amit a támogat a magas fokú reális fizika. Például nem csak ki lehet dönteni a fákat, de törzsüket is tovább lehet darabolni, és ráadásként a darabokat fel is vehetjük! Ezen kívül rengeteg, mondhatni szinte minden tárgyat meg lehet ragadni, és ez bizony a mai napig is nagy szó!

Összegezve a Crytek 2007-es játéka a mai napig is szép, minőségi munkát takar, remek történettel, jó játszhatósággal, érdekes missziókkal. Érdemes kipróbálni, mindenki megtalálhatja benne a neki megfelelő játék módot!

Kategóriák: fps, háborús, akció, sci-fi, single, multiplayer

Minimum gépigény:
CPU: Intel Pentium 4 2.8 GHz, Intel Core 2.0 GHz, AMD Athlon 2800+  vagy jobb
Ram: 1GB
VGA: NVIDIA GeForce 6800 GT, ATI Radeon 9800 Pro  256 MB videó memória
HDD: 12GB szabad terület

Hivatalos weboldal: https://www.crytek.com/games/crysis
Magyar weboldal: –
Magyarítás: A játék magyarul jelent meg!
Origin oldal: https://www.origin.com/irl/en-us/store/crysis/crysis

<< Vissza a játékok listájához! <<